Quirine van Hoek

Hi_res_Copyright_VDC__VDC6436

Quirine van Hoek, geboren in 1986 in Hengelo, begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. Vanaf 200o studeerde ze aan de ‘Van Zweden School of Music’, het Koninklijk Conservatorium en het Utrechts Conservatorium bij o.a. Ilona Sie Dhian Ho en Chris Duindam.

In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.

Masterclasses volgde ze bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. Bij het Prinses Christina Concours behaalde ze in 2005 in de regio Oost de 1e prijs en publieksprijs.

Quirine was gedurende 4 jaar primarius van het Graziakwartet waarmee ze vele concerten verzorgde en in de zomer van 2009 een maand studeerde aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet. Sinds 2014 maakt ze deel uit van het Leupold Trio, een trio met Wouter Mijnders, cello en en Sören Leupold, chitarone.

Ze soleerde met verschillende orkesten en remplaceerde in orkesten als de Radio KamerFilharmonie, Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerorkest. Ze werkt tevens samen met actrice Anita Poolman waarmee ze onder andere met de bijzondere voorstelling over de tweede wereldoorlog, “We moeten vluchten”,  langs basisscholen gaat.

Quirine richt zich momenteel vooral op het spelen in kleinere ensembles op zowel moderne viool als barokviool. Ze is vast kernlid van het barokensemble Camerata Delft en van Combattimento, waar ze geregeld de taak als concertmeester of solist op zich neemt.

www.quirinevanhoek.nl