Agenda

Evenement details:

 • Quirine van Hoek

  Hi_res_Copyright_VDC__VDC6436Quirine van Hoek (1986) begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma.  Vanaf 2000 studeerde ze bij Ilona Sie Dhian Ho aan de ‘Van Zweden School of Music’ in Enschede en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze ook geregeld les had van Jaring Walta.

  In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium bij Chris Duindam haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.

  Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda.

  Quirine was gedurende 4 jaar primarius van het Graziakwartet waarmee ze in 2009 een maand aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet studeerde en vele concerten verzorgde in Nederland. Met Ellen Zijm vormt Quirine het bijzondere duo ‘ De Thuiskomst’.

  Quirine soleerde met verschillende orkesten in Nederland in concerten van Bach, Vivaldi, Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky.  Ze speelt en remplaceert geregeld in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Camerata Delft, Het Gelders Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en Combattimento Consort Amsterdam. Daarnaast is ze vast lid van het nieuwe strijkorkest in Den Haag, het Ciconia Consort en is ze vast kernlid van Combattimento, het ensemble dat voortbouwt op het erfgoed van Combattimento Consort Amsterdam.

  www.quirinevanhoek.nl

 

foto: Vincenzo D'Innella Capano
foto: Vincenzo D’Innella Capano